Hvad er det gode liv? Og hvilken familie ville du vælge, hvis du fik mulighed for at bestemme det selv?
I dette foredrag har Grit Niklasson fokus på den gængse opfattelse af, hvad der kendetegner et lykkeligt liv. Hun sætter spørgsmålstegn ved, om det stereotype billede af en familie og et barn i virkeligheden er det, der for alle er værd at stræbe efter. Og måske kan nogle have mere lykke ved at vælge det såkaldt normale fra og vælge det unormale til.
Grit Niklasson læser centrale passager op fra romanen ’Sjælenat’. Med udgangspunkt heri drøfter hun med tilhørerne, hvordan det måske kan lykkes at se bort fra de konventionelle antagelser om ’det gode liv’, overveje andre muligheder og måske – måske ikke – tage anderledes valg.
”Grit gav os en meget fin oplevelse. Vi fik en meget levende og let forståelig fortælling om – og fik oplæst elementer fra hendes bog ”Sjælenat”. Grit lader os besøge de seks nye forældrepar på fødeafdelingen, og beretningerne vækker tanker, de ryster og livsbekræfter. Vi fornemmer forskellige dynamikker og faresignaler, men også stor kærlighed. Tak til Grit for et meget velforberedt foredrag og flot gennemført fremlæggelse.”
Lotte Lolk, formand for fællesstyrelsen (Klim-Hannæs Valgmenighed)
”Grit Niklasson leverer med løbende oplæste nedslag et litteraturbåret foredrag, der italesætter etiske problemstillinger og dilemmaer, som så igen afføder en spontan lyst til at tage stilling for den enkelte lytter/læser. Den røde tråd i såvel roman som foredrag er spørgsmålet: Hvilke liv er værd at leve? Tager man lige spørgsmålet i sin mund, er det så nådesløst at skulle svare på. Hvem kan det i det hele taget, og så på andres vegne – på de ufødtes?”
Thomas Krautwald Erbs, præst (Klim-Hannæs Valgmenighed)